Akman: Selefi anlayış devletin her kademesine nüfuz etmiş vaziyette

''Öyle görünüyor ki IŞİD zihniyetinin temelini teşkil eden bu Selefi anlayış devletin her kademesine nüfuz etmiş vaziyette. Türkiye'nin durumu Suudi'lerden beterdir. Bu adam ve benzerleri İslam dinine en büyük hakareti bizzat kendileri üstelik bilerek yapmaktadır.''

Akman: Selefi anlayış devletin her kademesine nüfuz etmiş vaziyette

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in Diyanet’e yaptığı “Yılmaz Özdil’in ve Cüneyt Akman’ın cesetleri camilere sokulmasın, cenazeleri kılınmasın” çağrısına Ayasofya’nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan destek vermesine Cüneyt Akman’dan yanıt geldi. Akman, ”Mesele cami cenaze filan değil. Selefi-IŞİD zihniyeti. Baktılar tepeden ses çıkmadı, asıl tehditlerini şimdi yapıyorlar” dedi.

Doç. Dr. Ebubekir Sifil’in Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’la ilgili Diyanet’e seslenip “Cenazeleri camilere sokulmasın” çağrısı yapması büyük tepki çekmişti.

Ebubekir Sifil’e, camiye çevrilen Ayasofya’ya “baş imam” olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’dan destek geldi. Mehmet Boynukalın, Özdil ve Akman’ın Allah’ın ayetleriyle alay ederek “küfür”e girdiğini öne sürdü ve “Dolayısıyla Ebubekir Sifil hoca doğru söylemiş” dedi.

Ebubekir Sifil’e destek veren, Ayasofya’ya “baş imam” olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’a Cüneyt Akman’dan yanıt geldi.

Akman, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

”O “imam” aslı astarı olmadığı halde Yılmaz Özdil ve beni ayetlerle alay etmekle kafir olmakla suçluyor. Bunun, bize ve tüm laik kesime örtülü bir ölüm tehdidi olduğu o kesimin inancını bilen herkesçe malum. Bu tehditlere sessiz kalırlarsa Diyanet ve Beştepe suça ortak olur.”

”Ayasofya’ya herhalde fikirleri bilinerek imam olarak atanmış olan bu şahıs savunduğu fikrinde samimi ise çıksın onları bihakkın savunsun. Yok ne yaptığını biliyor ve gerçekten dinine inanıyorsa tövbe etsin ve görevi de bıraksın.”

”Mesele cami cenaze filan değil. Selefi-IŞİD zihniyeti. Baktılar tepeden ses çıkmadı, asıl tehditlerini şimdi yapıyorlar. Mesele Yılmaz Özdil ve ben değiliz. Laik tüm vatandaşlara katliam tehdidi var burada. Laik ve bilimsel düşünceyi Kur’ana hakaret diye yutturmaya çalışıyorlar.”

”Bu arada böylesi bir rezalete Diyanet’ten ve AKP yönetiminden ses çıkmadığı gibi (Mecelle’ye göre “Sükut İkrardır!) onlar için ne yazıktır ki demokrat ve/veya aklî geçinen muhafazakar/dindar parti ve ilahiyatçılardan da ses çıkmıyor.”

”Öyle görünüyor ki IŞİD zihniyetinin temelini teşkil eden bu Selefi anlayış devletin her kademesine nüfuz etmiş vaziyette. Türkiye’nin durumu Suudi’lerden beterdir. Bu adam ve benzerleri İslam dinine en büyük hakareti bizzat kendileri üstelik bilerek yapmaktadır.”