AKM inşaatında yaralanan işçiden Tamince ve Topsakal’a suç duyurusu

Taksim'de yıkılan AKM'nin yerine yapılan binanın inşaatında 32 metre yükseklikten düşerek yerdeki demirlere saplanan işçi Mehmet Alaca, inşaatı yapan Fettah Tamince ve Naci Topsakal hakkında delilleri yok ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AKM inşaatında yaralanan işçiden Tamince ve Topsakal’a suç duyurusu

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkılıp yerine “yenisi”nin yapılmak üzere başlatılan inşaatta son bir ay içinde üç işçi inşaatta meydana gelen çeşitli kazalarda yaralandı.

Son olarak ece vardiyasında beton kalıpçısı olarak çalışan 32 yaşındaki Mehmet Alaca, henüz bilinmeyen bir nedenle beton sepette bulunduğu sırada kule vinç halatının kopması sonucu 32 metreden düştü.

Vücudunun bir kısmı yerdeki demirlere saplanan Alaca, itfaiyenin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi acil cerrahi bölümünde tedavisi devam eden Alaca’nın vücudunda kırık ve eziklerin olduğu tespit edildi.

Mehmet Alaca’nın ailesi suç duyurusunda bulundu.

OLAY ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Sözcü‘den Ümit Türk’ün haberine göre, Alaca’nın eşyalarını almak için şantiyeye gittiğini ancak oradaki görevlilerin kendisini kovduğunu belirten ağabeyi Ömer Alaca, şu ana kadar hiçbir şirket yetkilisinin kendilerini ziyaret etmediğini söyledi.

Kardeşinin yaralanmasında bir ihmal olup olmadığını araştırdıklarını belirten ağabey Alaca, kazadan hemen sonra vincin söküldüğünü, kamera kayıtlarının da silindiğini iddia etti.

Delillerin karartılarak olayın üstünün örtülmeye çalıştığını iddia eden aile, AKM’yi yapan Sembol İnşaatın sahibi Fettah Tamince ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal hakkında suç duyurusunda bulundu.