Akit yazarı: Şiiliğin baş düşmanı Sünnilerdir, neyse ki ölüm emrini Trump verdi

Akit yazarı, Süleymani'nin öldürülmesini savunduğu yazısında "Bu tür zalimlerin başka bir zalim tarafından öldürülmesine Kur’an-ı Kerim fetvayı vermiştir." dedi, öldürenin değil öldürülenin kim olduğuna bakılması gerektiğini söyledi.

Akit yazarı: Şiiliğin baş düşmanı Sünnilerdir, neyse ki ölüm emrini Trump verdi

Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta ABD emperyalizmi tarafından hedef alınarak öldürülmesine ilişkin gericilerin sevinç çığlıkları attığı yazıları sürüyor.

Her “renkten” gerici çevreler, konuyla ilgili yazılarında mezhepçi bakış açılarıyla insanlık dışı söylemlere başvurmaktan çekinmezken Akit gazetesi yazarları da bu bahiste “rüşdünü” ispat etmeden duramadı.

Gazetenin yazarlarından İbrahim Karataş, “Dünyadan bir zalim eksildi” başlıklı yazısında Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in öldürülmelerinin “ümmet için iyi” olduğu yorumunda bulunurken Şiiliği hedef alıp şöyle yazdı:

“Kimse Süleymani’nin ölümüne Şii olduğu için sevinmiyor. Sebep; onun raydan çıkmış Şiilik denilen tehlikeli anlayış uğruna bebekleri bile öldürmesidir. O Şiilik ki baş düşman olarak ne Hristiyanları ne de Yahudileri görür. Baş düşman Sünnilerdir. Gelmesi beklenen son İmam bile gayrimüslimlere karşı değil Sünni Müslümanlara karşı savaşacaktır. Kehanetlere kendilerini o kadar kaptırmışlar ki Evangelistler bile onlar kadar radikal değiller. Neyse ki Süleymani’nin ölüm emrini Evangelist Trump verdi. Sünni bir ülke verse İmam Mehdi gelmeden büyük savaşı başlatırlardı. Başarılı olmaları zor ama Sünnilere olan nefret ve Mehdi’nin gelişini hızlandırmak amacıyla bunu yaparlar.”

‘FETVA’ DA VARMIŞ

ABD’nin Süleymani’yi vurmasına Müslüman kimliği ve penceresiyle bakılmaması gerektiğini söyleyen Karataş, bununla ilgili bir de Kuran’da fetva verildiğini söyleyip şu ifadeleri kullandı:

  “Öldürdükleri yüzbinlerce insan içinde zalim gayrimüslimlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu tür zalimlerin başka bir zalim tarafından öldürülmesine Kur’an-ı Kerim fetvayı vermiştir. En’am Suresi 129. ayette “İşte böylece kazanmakta oldukları (günahlar) yüzünden, zâlimlerin bazılarını bazılarına musallat ederiz” buyurulur.Bu meselede esas olan kimin öldürdüğü değil kimin öldüğüdür. Eğer öldürülen bir zalimse bırakın Amerikalılar öldürsün.”