Akdeniz'de Türkiye-Yunanistan gerilimi tırmandı

Türk ordusu ve Yunan ordusu Akdeniz'de karşı karşıya geldi.

Akdeniz'de Türkiye-Yunanistan gerilimi tırmandı

Türk ordusu ve Yunan ordusu Akdeniz’de karşı karşıya geldi.

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, yeni NAVTEX ilan edilmesinin ardından Kıbrıs’ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaştı Bu hamle üzerine Türkiye-Yunanistan gerilimi tırmanırken; Türk hücumbotu Antalya’nın Kaş ilçesi önüne, Yunan hücumbotu ise Meis Adası önüne demirledi.

Türkiye’nin yeni NAVTEX ilan etmesinin ardından dün Antalya açıklarından demir alan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Akdeniz’de arama çalışması yapacağı alana doğru hareket etti. Oruç Reis, Kıbrıs’ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, bugün sabah saatlerinde ise Türk hücumbotunun Kaş ilçesi Limanağzı bölgesi önlerine, Yunan hücumbotunun ise Meis Adası önüne demir attığı görüldü. Oruç Reis’e 5 fırkateynin eşlik ettiği görüldü. 3 Türk askeri helikopteri de bölgede uçuşlara devam etti.

YUNANİSTAN NE DİYOR?

Bu gelişmelerin ardından Yunanistan basını bazı iddialar ortaya attı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Ta Nea, “Yunan fırkateynler Oruç Reis’in karşısında” başlığını atarak, Yunanistan donanmasının gemileri ve fırkateynleri hazır beklettiğini yazdı.

Sözcü‘de yer alan habere göre gazete, Yunanistan donanmasının Oruç Reis’in bütün hareketlerinin yakından izlendiğini ve Yunan Ulusal Operasyon Merkezi’nin bütün verileri incelediğini yazarken, “Donanma, Türk araştırma gemisinin hareketlerini yakından takip ediyor ve her 15 dakikada bir geminin bölgeden çıkması çağrısını geçiyor. Yunan donanması Ege Denizi’nin güneydoğusunda savaş pozisyonu alırken, Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları da kalkmaya hazır halde” ifadesi kullanıldı.

‘KRİTİK 24 SAAT’

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini ise yaşananları gazetenin manşetlerine taşıdı…

Kathimerini’nin haberinde,”Ankara-Atina arasındaki ilişki Oruç Reis sebebiyle çok kırılgan ve hem Yunanistan hem de Türkiye’nin savaş gemileri karşı karşıya gelmiş durumda. Güvenilir kaynaklara göre önümüzdeki 24 saat çok kritik olarak adlandırılıyor” ifadesi yer aldı.