'AK Partililer inşallah Abdullah Gül aday gösterilir diye dua ediyor'

2023'te veya olası bir erken seçim öncesi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının yeniden CHP ile anılmaya başlamasına yandaş medyanın önde gelen isminden ilginç bir yorum geldi.

'AK Partililer inşallah Abdullah Gül aday gösterilir diye dua ediyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bir sonraki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak tekrar adı geçen Abdullah Gül’le ilgili tepkilere “Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?” yanıtı vererek Gül’e olan yakınlığını yeniden ortaya koymuştu.

CHP’nin adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu benzeri bir sağcı ve üstelik AKP’nin kurucularından olan Gül gibi bir isimle anılması tepki konusu olmaya devam ederken konuyu Türkiye Gazetesi yazar Süleyman Özışık köşesine taşıdı.

Yandaş yazar, Gül’ün Erdoğan’a karşı olası adaylığının AKP saflarında nasıl karşılanacağına ilişkin yorumunda “AK Partililer resmen el açmış, “İnşallah Abdullah Gül’ü aday gösterir” diye dua ediyor. Erdoğan’ı zayıf gördüğü anda sırtından vurduğu için bütün AK Partililerin bir intikam yemini var.” dedi.

Özışık’ın “Yap bir kıyak Kılıçdaroğlu!” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Abdullah Gül’ün aday olması Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi AK Partilileri değil, CHP’lileri korkutuyor. AK Partililer resmen el açmış, “İnşallah Abdullah Gül’ü aday gösterir” diye dua ediyor.
Çünkü AK Parti’ye gönül vermiş seçmenin Abdullah Gül’e bir hıncı var.
Kahır zamanlarında Erdoğan’ı yalnız bıraktığı için; daha açık söyleyeyim, Erdoğan’ı zayıf gördüğü anda sırtından vurduğu için bütün AK Partililerin bir intikam yemini var.
Aday olduğunda Abdullah Gül’ü “medeni ölü” hâline getirmek için, “siyasi mevta” yapmak için hepsi hazır kıta bekliyor.
Ve hepsi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kendilerine bu imkânı vermesi için ricada bulunuyor.
Benim de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan istirhamım…
Gitmeden önce AK Partililere böyle bir kıyak yapması çok klas bir hareket olur!
Sana inanıyoruz!
Yaparsın!
Zira yaptıkların yapacağının teminatıdır, biliriz!”