Ailesi Gülay Uygun'un ölümünden Müge Anlı'yı sorumlu tuttu

Gülay Uygun’un eşi Durak Uygun, “Benim eşim yanına yazmış. Benim ölüm nedenim Müge Anlı diye. Benim eşim bir kelimeye kendini vurdu. Onları Allaha havale ediyorum ama. O Allahsız Müge Anlı var ya Allah onu perişan etsin." dedi.

Ailesi Gülay Uygun'un ölümünden Müge Anlı'yı sorumlu tuttu

Ankara’da, 21 yaşındaki Aleyna Çakır’ın evde şüpheli şekilde ölü bulunması olayı ile ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi 48 yaşındaki Gülay Uygun, silahla başından vurulmuş halde dağlık alanda ölü bulundu.

Uygun ailesi, Gülay Uygun’un ölü bulunmasının ardından avukatları ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uygun ailesinin avukatı Çağatay Cengiz, Gülay Uygun’un 2 sayfalık intihar mektubu bıraktığını, mektupta ‘Ölümümden Müge Anlı suçludur’ dediğini iddia etti.

Avukat, “Benim ölümümden Müge Anlı sorumludur diye 2 sayfa mektup yazmış. Bir insanın bu kadar gururuyla onuruyla oynanır mı? Bugün sabah bana ağlayarak mesaj atıp, Benim hiçbir suçum yok, oğlum suçsuz. Ben bu iftirayı nasıl kaldıracağım demiş. Kendisine dönmeye çalıştım ama dönemedim, akşam cesediyle karşılaştım. ” dedi.

“ÖMRÜM BOYUNCA HAS ÜLKÜCÜYÜM”

Gülay Uygun’un eşi Durak Uygun ise, “Benim eşim yanına yazmış. Benim ölüm nedenim Müge Anlı diye. Benim eşim bir kelimeye kendini vurdu. Onları Allaha havale ediyorum ama. O Allahsız Müge Anlı var ya Allah onu perişan etsin. Cumhurbaşkanım ben çok koştum bu yollarda. Ömrüm boyunca has ülkücüyüm. Bir tane sana oy verdim. Sayın Süleyman Soylu bakanım, sayın cumhurbaşkanım” diyerek ailesine komplo kurulduğunu iddia etti.

Annesinin cesedinin bulunduğu yere gelen Ümitcan Uygun da annesi hakkında ortaya atılan iddialar için, “Bu ölümden bir Müge Anlı, onun yanında çalışıp beni 24 saat arayan o karılar çalışanların hepsi sorumlu. Benim annemin ne kadar milliyetçi olduğunu herkes bilir. Yuvada yetişen çocukların hepsi ekmeğini yemiştir. Sayın savcım, Sayın Süleyman Soylu hepinize yalvarıyorum. Ben sustum ama bu saatten susma diye bir şey yok.” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

MÜGE ANLI’DAN AÇIKLAMA

Müge Anlı, Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölümünün ardından aile tarafından hedef gösterilmesine yönelik yapıtığı açıklamada, “Ne söylerseniz söyleyin, ne yaparsanız yapın ben bu yolumdan dönmeyeceğim” dedi.

Gülay Uygun’un şüpheli ölümünden kendisinin ‘sorumlu’ tutulmasıyla ilgili açıklama yapan Anlı, “Allah rahmet eylesin. Devletin kurumları önemli kurumlardır. Soruşturmayı ben onlara bırakma taraftarıyım. Devlet de soruşturmayı başlattı, müfettişleri görevlendirdi. Çok sayıda kız bizi aradı bununla ilgili. Hatta 2 gün sonra da hanımefendinin ifadesi alınacakmış. Kızlar, ‘Rahmetli hanım bize Whatsapp grubu kurdu. ‘Benim hakkımda soru sorarlarsa iyi şeyler söyleyin’ diye yazdı.” dediler. Fakat konu onun üzerinde değilken dün şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Hep böyle bir tehdit var. Bu olayın ardından da yine suçlu olan ben oldum. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.