Ahmet Hakan'ın istifa yorumu: Hiç kimse dayanamaz o dile, her gün 'damat, damat...'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Berat Albayrak'ın "düşmanca dil" karşısında dayanamayıp istifa etmiş olabileceğini öne sürdü.

Ahmet Hakan'ın istifa yorumu: Hiç kimse dayanamaz o dile, her gün 'damat, damat...'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk’te sunduğu “Tarafsız Bölge” programında Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasına ilişkin konuştu.

Albayrak’ı bu karara iten iki seçeneğin olduğunu söyleyen Ahmet Hakan, bunlardan ilkini “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine istifa gelmiş olabilir” diye açıklarken ikincisini ise “Zaten sürecin başından beri hep kendisine karşı düşmanca bir dil tutturuldu. Hiç kimse dayanamaz o dile. Her gün her gün, ‘damat, damat…’, ‘damat bakan şöyle…’ Müthiş bir tezvirat. Ona karşı bir insanın direncini koruması çok zordur. Onun verdiği bir psikolojiyle, ağır bir haksızlığıa maruz kalmanın etkisiyle de istifa etmiş olabilir. Metinde bunun izlerini bulmak mümkün.” ifadeleriyle dile getirdi.

Ahmet Hakan’ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet ve  Tarafsız Bölge programını sunduğu CNN Türk, Albayrak’ın istifasına dair yaklaşık 24 saat boyunca herhangi bir haber yayınlamamıştı.