Ahmet Hakan'dan 'ekonomi çok iyi' açıklaması

Ahmet Hakan, geçtiğimiz gün Erdoğan'ı konuk ettiği programda "ekonominin ne kadar iyi yolda olduğuna dair" yorumda bulunmasına ilişkin gelen tepkilere yanıt verdi.

Ahmet Hakan'dan 'ekonomi çok iyi' açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CNN TÜRK – Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan, Buket Aydın ve Başak Şengül’ün sorularını yanıtladığı programda Ahmet Hakan’ın, iktidarı övme çabaları dikkat çekmişti.

Hakan, Erdoğan’a yönelttiği “soru”da, “Ekonomide de herhangi olumsuz bir tablo yok hatta tam tersine” ifadelerini kullanmış, devamında da “Faizler indi, enflasyon da iniyor ekonomide de herhangi olumsuz bir tablo yok hatta tam tersine” demişti. Ahmet Hakan’ın sorunun cevabını Erdoğan’a bırakmayan yandaşlık çabası daha sonrasında alay konusu olmuştu.

Ahmet Hakan Hürriyet‘te bugünkü yazısında konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Hakan şöyle yazdı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığımız televizyon programında… “Aman da ekonomimiz süper, yaman da ekonomimiz uçuşa geçti, ekonomi çok iyi” falan diye bir şey söylemedim ben. Söylemek isteğim sadece ve sadece şuydu:

Ekonomistler ‘Faiz düşerse… Enflasyon fırlar, döviz yükselir, perişan oluruz, batarız’ diyorlardı… Ben de etkilenmiştim bu görüşlerden… Halbuki faiz düştüğü halde enflasyon fırlamadı, batmadık. Faiz düşüşü daha kötü bir tabloya yol açmadı.”