Ahmet Hakan'a 24 saat mühlet: Yılmaz Özdil'le ilgili sessizliğinize son vermezseniz...

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a, Yılmaz Özdil'e Sözcü'yü bırakması için 5 milyon dolar teklif eden kişiyi açıklaması için 24 saat "mühlet" verildi.

Ahmet Hakan'a 24 saat mühlet: Yılmaz Özdil'le ilgili sessizliğinize son vermezseniz...

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil’in Tele 1 ekranlarında bir programda sarf ettiği “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” sözleri gündeme oturmuştu.

Özdil’e söz konusu teklifin Demirören Medya tarafından yapıldığı iddia edilmiş, bunun üzerine de Demirören Medya bünyesindeki Hürriyet’in başında bulunan Ahmet Hakan, Özdil’i hedef aldarak “Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. ‘Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun’ demeye bile ihtiyaç duymuyor” ifadelerini kullanmıştı. Konuyu bir sonraki yazısına da taşıyan Ahmet Hakan, “Yazdığım her yazıda muhakkak eleştirecek bir şeyler bulan arkadaşım, “Yahu transferlerde küsuratlı rakam mı olur? Bunu yazacağına adama ‘Kim bu teklifi getiren’ diye sorsana” diye fırça attı bana. Fırçanın etkisiyle yazıyorum: Yılmaz Özdil! Kim sana 5 milyon dolar teklif etti? Niye açıklamıyorsun? Kimmiş bu yandaş? Yandaşı kollayacak değilsin ya… Açıkla gitsin. Biz de öğrenelim” demişti.

İşte Yılmaz Özdil’e bu teklifi yapan kişi ya da kurumla ilgili “belirsizlik” sürerken medya dünyasına ilişkin kulis haberleriyle bilinen Medyaradar isimli siteden Ahmet Hakan’a çağrı geldi. O çağrı şöyle:

“Türk medyasının en özgür medya platformlarından biri olan Medyaradar, şimdi Ahmet Hakan’a buradan açık bir çağrı yapıyor

Özdil’e teklif götürülmesi polemiğindeki sessizliğinize 24 saat içinde son vermez iseniz; Medyaradar olarak önümüzdeki günlerde, Özdil’e teklifi götüren kişinin kimliğini, toplantıda neler konuşulduğunu ve sizin yazınızla birlikte başlayan süreç sonrası yukardan size hangi tonda ve nasıl fırça atıldığını tek tek açıklayacağız.

Türk halkının bu süreci kimin kaleminden okuyacağını seçme hakkını ise size bırakıyoruz.”