Ahmet Hakan Odatv operasyonunu değerlendirdi

"Çok aşırı önlemler olarak görüyorum..."

Ahmet Hakan Odatv operasyonunu değerlendirdi

Hürriyet‘in başına geçen Ahmet Hakan, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın Libya’da şehit düşen istihbarat görevlisi subayın ve ailesinin kimliğini deşifre ettiği gerekçesiyle tutuklanmasını, “Çok aşırı önlem” olarak yorumladı.

“Konu son derece hassas olsa da, suçlamalar ciddi olsa da, gazetecilik adına yapılan iş pek de tasvip edilecek bir iş olmasa da gazetecilerin tutuklanmasını, haber sitelerinin kapatılmasını çok aşırı önlemler olarak görüyorum” diyen Hakan, “Tutuksuz yargılama seçeneğinin ısrarla devreye sokulmamasından ve işin haber sitesi kapatmaya kadar vardırılmasından rahatsızlık duyuyorum” değerlendirmesini paylaştı.

Hakan’ın yazısının bir bölümü şöyle:

“KONU son derece hassas olsa da… Suçlamalar ciddi olsa da… Gazetecilik adına yapılan iş pek de tasvip edilecek bir iş olmasa da…

– Gazetecilerin tutuklanmasını…

– Haber sitelerinin kapatılmasını…

Çok aşırı önlemler olarak görüyorum.

*

Tutuksuz yargılama seçeneğinin ısrarla devreye sokulmamasından ve işin haber sitesi kapatmaya kadar vardırılmasından rahatsızlık duyuyorum.”

‘Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27. maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı.