Ahlat'taki törende korona unutuldu!

30 Ağustos kutlamalarının yasaklanmasına tepkiler devam ederken, AKPli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ahlat'taki Malazgirt Zaferi kutlamalarına katılması ve tedbirlere uyulmaması dikkat çekti.

Ahlat'taki törende korona unutuldu!

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Bitlis’in Ahlat ilçesine gitti.  Uçakla Muş Sultan Alparslan Havalimanı’na gelen Erdoğan, Van Gölü’nün kıyısındaki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni helikopteriyle havadan incelemesinin ardından Ahlat’a indi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, burada Gençlik Merkezi açılışını gerçekleştirdi.

Burada gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamalarına AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’da dahil olmak üzere törene katılanların maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü. Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla okçuluk gösterisi düzenlendi.

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Sonrasında kutlamanın yapılacağı meydana geçen heyet kutlamalara katıldı.

CHP 30 AĞUSTOS’U KUTLAMA KARARI ALDI

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 30 Ağustos kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı konusunda tartışmalar var. İçişleri Bakanlığı bu konuda, 81 ilin valiliğine 30 Ağustos’ta koronavirüs nedeniyle kutlamaların yasaklanması konulu bir genelge gönderdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bugün yaptığı yazılı açıklamada, milli bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının öneminin anlaşıldığı özel günler olduğunu belirtti.

Seyit Torun açıklamasında, “Cumhuriyet’in kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Büyük Taarruz’u andığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 98’inci yıl dönümünde de yönetiminde olduğumuz 249 belediyemiz ile pandemi kurallarından taviz vermeden Zafer Bayramı’mızı en coşkulu şekilde kutlayacağız. Bu yöndeki talimatımızı belediyelerimize ilettik.” ifadesini kullandı.