'Ahlat'ta devam eden saray inşaatında 2 işçide koronavirüs çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bitlis Ahlat'ta inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Sarayı şantiyesinde çalışan iki işçide koronavirüs tespit edildiğini iddia etti.

'Ahlat'ta devam eden saray inşaatında 2 işçide koronavirüs çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatında 2 işçinin koronavirüs olduğunu söyledi.

Ağbaba şöyle konuştu:

“Saray hükümeti Ahlat’taki saray inşaatına durmadan duraksamadan devam ediyor. 4 bin odalı bir kaçak saray var yetmedi. Üsküdar’da konut yetmedi. Huber Köşkü yetmedi, Marmaris’teki yazlık saray yetmedi, uçak yetmedi Ahlat’ta bir saray yapılıyor. Bu sarayda bizim tesptilerimize göre 2 tane işçimiz koronavirüs testi pozitif çıkmış. Ona rağmen Ahlat’taki sarayın yapımına devam ediliyor. Ahlat’ta işçilerin can güvenliği riske atılarak devam ediyor. Bu acele nedir?”

“9 YAŞINDAKİ KIZIMIZIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VEREN MECLİS’TE KALKAN ELLERDİR”

Ağbaba, 9 yaşındaki kızını döverek öldüren babanın infaz yasasıyla çıktığını belirterek “O yumruğu atan baba değildir, o yumruğu atan buradaki ellerdir” dedi.

Ağababa şöyle konuştu:

“Bütün karşı çıkmalarımıza rağmen, bütün söylemlerimize rağmen infaz yasası AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Eli kalem tutan insanlar cezaevindeyken enli bıçak tutan insanlar dışarıya bırakıldı. Bunun acısını yine çocuklarımız çekti. Dün, eşinin yaralamaktan tutuklu birisi infaz yasasıyla serbest bırakıldı. Bu cani çocuğunu döverek öldürdü. O yumruğu atan baba değildir, o yumruğu atan buradaki ellerdir.”