Adana'daki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor: 12 ev alev aldı

Adana Kozan'daki orman yangını hala kontrol altına alınamadı. Söndürme çalışmaları devam eden yangında 150 hektardan fazla alan kül olurken, 12 evin yandığı bildirildi.

Adana'daki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor: 12 ev alev aldı

Adana’nın Kozan ilçesinde, son 1 ay içinde çok sayıda yangının çıktığı Kuyubeyi köyünde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Kozan’ın Kuyubeli köyündeki ormanlık alanda, dün öğle saatlerinde 3 farklı noktada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Alevlere, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 30 arazöz, 15 su tankeri, 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahaleye başlandı.

Çürüklü, Celiluşağı ve Çamlarca mahallelerine ek olarak 3 mahalle daha boşaltıldı. Jandarma ekipleri, yangının etkili olduğu alanlara giriş ve çıkışları kapattı. Poyraz nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı yangında, alevlerin arasında kalan 12 evin yandığı bildirildi.

Havanın kararmasıyla havadan müdahaleye ara verilirken sabah saatlerinde yeniden havadan müdahale başladı. Hala kontrol altına alınamayan yangında 150 hektarın üzerinde ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Adana ve çevre illerden de takviye gelen ekipler, karadan söndürme çalışmasına devam etti. Günün ilk ışıklarıyla ekipler, uçak ve helikopterle yangına müdahale etmeye yeniden başladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Adana’nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alınıp ve söndürülmesi için tüm imkanların seferber edildiğini duyurdu. Çelik, yaptığı paylaşımda, “Adana’mızı, Kozan’ımızı Allah korusun. Kozan’da çıkan orman yangınının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için tüm imkanlar seferber edildi. Bölgedeki yerleşim yerleri boşaltıldı. Boşalan yerlerden vatandaşlarımız uzak durmalı. Resmi makamların açıklamalarına göre davranmak çok önemli. Onun dışındaki söylentilere itibar edilmemelidir” dedi.

Çamlıca Mahallesi muhtarı Saadettin Civan ise mahallenin yangın yüzünden neredeyse haritadan silindiğini belirterek, kendi evinin yandığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca bölgede son 1 ay içinde çok sayıda yangının çıktığı ve bu durumla bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığı ancak işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.