Adana'daki orman yangını hala söndürülemedi

Adana'nın Kozan ilçesi Kuyubeyi köyünde 2 gün önce öğlen saatinde 3 farklı noktada çıkan ve 200 hektarın üzerinde ormanlık alanda zarara yol açan yangını söndürmek için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Adana'daki orman yangını hala söndürülemedi

Adana’nın Kuyubeyli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangına gece nedeniyle havadan müdahaleye ara verilirken, ekiplerin karadan müdahalesi devam ediyor. Çok sayıda araç ve personelin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalar aralıksız sürecek.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ederken, sabah havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahaleye de yeniden başlanacak.

200 HEKTARDAN FAZLA ALAN ZARAR GÖRDÜ

Alevlerin tehdit ettiği Çürüklü, Celiluşağı ve Çamlarca mahallelerine ek olarak 3 mahalle daha boşaltıldı. Toplam 800 evden tahliye edilen vatandaşların bir kısmı çevredeki akrabalarının yanlarına, bir kısmı da yurtlara yerleştirildi. Jandarma ekipleri, yangının etkili olduğu alanlara giriş ve çıkışları kapatırken poyraz nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı yangında, alevlerin arasında kalan 12 evin yandığı bildirildi.

Şimdiye kadar 200 hektardan fazla alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Yangın aynı anda birkaç noktada başladığı için kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.