Adalet Bakanı Gül: Teklife biz bile vakıf değiliz, neye karşı çıkıyorsunuz?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, baro başkanlarının polis müdahalesiyle karşılaşan yürüyüşüyle ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Gül: Teklife biz bile vakıf değiliz, neye karşı çıkıyorsunuz?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hükümet’in baroların seçim sistemi ve yapısını değiştirmeye yönelik hazırlığına karşı baro başkanlarının başlattığı yürüyüşle ilgili konuştu.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, yürüyüşle ilgili soru üzerine, barolarla her zaman “açık kapı diyaloğu” yürüttüklerini, baro başkanlarını dinlediklerini öne sürdü.

Temel yaklaşımlarının, baroların “daha çoğulcu ve katılımcı bir yapıya kavuşması” olduğunu iddia eden Gül, “avukatlık mesleğini daha ileri götürecek, mesleğin kazanımlarını daha da artıracak bir çalışma yapmak istediklerini” söyledi.

“Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar.” diyen Adalet Bakanı, şu anda AKP’nin kamuoyuna açıkladığı bir taslağın olmadığını belirtti.

Yürüyüş yapan baro başkanlarına seslenen Gül, “Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok.” dedi.