Açıköğretim psikoloji programı tercih kılavuzundan çıkarıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı" görüşünü YÖK Başkanlığına bildirdikten sonra programların YKS tercih kılavuzundan çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıköğretim psikoloji programı tercih kılavuzundan çıkarıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen “Açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönündeki görüşünü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına bildirmesinin ardından ilgili programlar Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzundan çıkarıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun dün yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun “Psikoloji lisans eğitiminin büyük oranda uygulama gerektiren mahiyeti ve yükseköğretimde kalitenin korunması amacıyla örgün olarak yapılmasının daha uygun olacağı yönünde” bir rapor hazırladığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu bildirmişti.

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulunun ilgili raporuna binaen “Açıköğretim psikoloji lisans programlarının kapatılmasının daha yararlı olacağı” yönündeki görüşünü, YÖK’e bildirdiğini açıklamıştı.

Erdoğan’ın konuya ilişkin görüşünü YÖK’e bildirmesinin ardından bugün başlayan tercih süreci öncesi açıköğretim psikoloji lisans programları, YKS tercih kılavuzundan çıkarıldı.