Abdullah Gül'den 'Babacan'ın partisinde yer alacak mısınız?' sorusuna yanıt

Karar'A konuşan Gül, yeni parti kurma hazırlıklarında olan Ali Babacan'ı desteklediğini söyledi.

Abdullah Gül'den 'Babacan'ın partisinde yer alacak mısınız?' sorusuna yanıt

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu.

Yeni parti kurma hazırlıklarında olan Ali Babacan’ı desteklediğini söyleyen Abdullah Gül, partide yer alıp almayacağına ilişkin soruya ise “Ben cumhurbaşkanlığından ayrıldıktan sonra aktif siyasetin içinde olmayacağımı söylemiştim. Memleketimin faydasına gördüğüm temel konularda usulüne uygun bir şekilde siyasete katkı sunmak ve görüşlerimi paylaşmak hem hakkım hem de görevim. Ali Bey parti kurma çalışmalarını sürdürürken kamuoyunu gerektiğinde bilgilendiriyor ve benimle de zaman zaman görüşüyor” diye yanıt verdi.

“GEREKÇE BU OLABİLİR Mİ ALLAH AŞKINA”

Abdullah Gül, “Partiyi destekliyorsunuz ama değil mi?” sorusuna ise, “Tabii ki destekliyorum. Ali Bey’in karakterine, eğitimine, bilgisine, siyaset üslubuna güvenen ve takdir eden bir insanım” yanıtını verdi.

Gül, Babacan’ın partisinin Cumhurbaşkanı adayı olacağına dair iddiaları da “Bir siyasi partinin kuruluş gerekçesi bir kişiyi cumhurbaşkanı yapmak olabilir mi Allah aşkına. Bu tip yakıştırmaları doğru bulmuyorum. Siyasi partiler her şeyin vakti saati geldiğinde kazanmak için doğru olan ne ise onu yaparlar” diyerek yanıtladı.

“SİYASAL İSLAM ÇÖKTÜ”

AKP’ye yönelik de konuşan Gül, “AK Parti’yi kurarken hazırladığımız programlar, beyannameler ciddi bir emek mahsulüydü ve bilinçli olarak yazılan şeylerdi. Aramızdan birinin kalemiyle yazılıp konan şeyler değildi. O zaman onları çok içselleştirenlerimiz vardı. AK Parti kuruluş ilkelerinin ve değerlerinin ben hala çok doğru olduğuna, Türkiye için çok geçerli olduğuna inanıyorum. Son dönemlere kadar beni davet ettikleri kongrelere yazdığım mesajlarda da hep onları hatırlattım ve o kuruluş ilkelerine dönmenin çok doğru olacağını söyledim.” dedi.

Kendisinin görevde olduğu dönemde AKP’nin “demokrat ve özgürlükçü” olduğunu öne süren Gül, “Bu başarı tüm İslam dünyasına ve hatta İslami hareketlere bir dönem ilham kaynağı oldu.” iddiasında bulundu.

“Şimdi Siyasi İslam’ın çöküşü diye çok tartışmalar var.” diyen Gül, bunun üzerine gelen “Siyasi İslam’ın çöktüğünü mü düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de “Öyle, tüm dünyada. Biz bunu görüp, paradigmadan kopuşu gerçekleştirmiştik, ama sürdürülemedi.” ifadesini kullandı.