ABD'nin görüşme teklifine İran'dan yanıt

İran'ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Majid Takht-Ravanchi, ABD'nin füze saldırıları sonrası yaptığı 'görüşme' çağrısına yanıt verdi.

ABD'nin görüşme teklifine İran'dan yanıt

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısının ardından, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kelly Craft imzalı bir mektup ortaya çıktı. Reuters’ın aktardığı BM’ye gönderilen mektupta, “Hiçbir önkoşul olmadan İran’la ciddi müzakerelere başlamaya hazırız” mesajı iletildi.

ABD’nin mektubunda, hedefin “uluslararası barış ve güvenliğin daha fazla tehlikeye atılmasını ve İran rejimi tarafından gerginliğin artırılmasını engellemek” olduğu belirtildi.

ABD’den gelen bu mesajlara, İran cephesinden yanıt gelirken, İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Majid Takht-Ravanchi, ABD’nin yaptığı teklifin, Tahran’a uygulanan yaptırımlar sürerken gelmesinin ‘inanılır gibi olmadığını’ savundu. Ravanchi, barışı sağlamak için bölgesel bir iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

“ABD’NİN MESAJINA GEREKLİ CEVAP KENDİSİNE İLETİLDİ”

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, General Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İsviçre hükümeti aracılığıyla Washington yönetiminden bir mesaj aldıklarını söyledi.

ABD’nin İran’daki diplomatik temsilciliğini yürüten İsviçre’nin Tahran Büyükelçisi’nin bugün ikinci kez bakanlığa çağrıldığını aktaran Musevi, “ABD’nin mesajına gerekli cevap kendisine iletildi” dedi. Musevi, mesajların içeriğine ilişkin ise bilgi vermedi.