ABD'li gazeteci Karaköy'de ölü bulundu!

Belgeselci ve araştırmacı gazeteci Andre Vltchek'in ölümü polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçerken, cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ABD'li gazeteci Karaköy'de ölü bulundu!

ABD’li gazeteci 57 yaşındaki Andre Vltchek, Karaköy’de aracının içinde ölü bulundu.

Olay, İstanbul Karaköy Kemankeş sokak üzerinde bulunan bir otelin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Rusya doğumlu ABD’li gazeteci Andre Vltchek, eşi Rossie İndira Vltchek ve iki şoförle birlikte 9 gün kaldığı Samsun’dan kiraladığı VIP araçla İstanbul’a yola çıktı.

Saat 05.30 sıralarında kalacakları otelin önüne geldiklerinde eşi, Vltchek’i uyandırmak istedi. Vltchek’in hareket etmediğini gören eşi ve şoförlerin sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından, olay yerine gelen ekipler Vltchek’in öldüğünü belirledi.

Polis ekipleri sokağa güvenlik şeridi çekerken, olay yeri inceleme ekipleri ise araçta inceleme yaptı. Belgeselci ve araştırmacı gazeteci Andre Vltchek’in ölümünün polis kayıtlarına “şüpheli ölüm” olarak geçtiği öğrenilirken, cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Araç incelenmek üzere emniyet otoparkına çekilirken, Vltchek’in eşi ve şoförlerin ifadesinin alınacağı öğrenildi. Olayla ilgili polisin soruşturması devam ediyor.