AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de diyalog ve barışçı çözüm çağrısı yapan Avrupa Komisyonu, Türkiye ile diyaloğun meyve vermemesi halinde AB'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamayı devam ettireceğini söyledi.

AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Avrupa Birliği’nin (AB) politika üreten ve icra eden organı Avrupa Komisyonu, Türkiye ile Yunanistan arasında tırmanan Doğu Akdeniz kriziyle ilgili açıklama yaptı.

AB’nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki gerilime barışçı ve soğukkanlı çözüm bulmasını beklediğini belirten Avrupa Komisyonu Sözcüsü, bugünkü basın toplantısında, “Türkiye’nin eylemleri AB’nin tamamı için endişe kaynağı” dedi. Ankara’ya ‘gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınması’ çağrısında bulundu. ‘Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var’ vurgusu yapan Komisyon Sözcüsü, diyaloğun meyve vermemesi halinde, AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamayı devam ettireceğini ifade etti.

Reuters, cuma günü konuştuğu bir üst düzey AB diplomatının “Ankara’nın ciddi şekilde diyaloğa girmesini sağlamak için sopa (yaptırım) kadar havuç da devrede olacak. Bu havuçlar yeni gümrük birliği konusunda ilerleme ve sığınmacı programı için daha fazla para olabilir” dediğini aktardı.