AB'den aşı açıklaması: Tünelin ucunda ışık göründü

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, koronavirüs aşısına yıl bitmeden başlanabileceğini açıkladı.

AB'den aşı açıklaması: Tünelin ucunda ışık göründü

Avrupa Birliği’nden (AB),  koronavirüs aşısıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yıl bitmeden yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına başlanabileceğini duyurdu.

Von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tünelin ucunda ışık göründü. İlk AB vatandaşı aralık ayı bitiminden önce aşılanabilir” dedi. AB üyesi ülkelerin aşının dağıtımına yönelik hazırlıkları tamamlamaları gerektiğine işaret eden Von der Leyen, aşının salgından “çıkış bileti” olduğunu ifade etti.

Von der Leyen, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Her şey sorunsuz bir şekilde ilerlerse, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) aralık ayının ikinci yarısında BionTech ve Moderna aşılarına şartlı pazarlama izni verebilir” demişti. EMA Başkanı Emer Cooke de Covid-19 aşıları konusunda Noel öncesinde olumlu görüş verebileceklerini açıklamıştı.

MİLYONLARCA DOZ AŞI ANLAŞMASI

Öte yandan AB, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon ve Johnson and Johnson şirketiyle 400 milyon, Pfizer ve BioNTech ile 300 milyon, CureVac ile 405 milyon ve Moderna ile 160 milyon doz aşı almak için anlaşmıştı.