ABD'den Türkiye'ye 'Suriye' desteği: Yanınızdayız

ABD açıklamasında "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden (askerler) için Türk hükümetine taziyelerimizi gönderiyoruz." denildi.

ABD'den Türkiye'ye 'Suriye' desteği: Yanınızdayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye ordusu ile TSK arasında İdlib’de yaşanan çatışma sonucunda 5 askerin hayatını kaybetmesi ve bölgedeki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD’nin “Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah’ın İdlib halkına yönelik sürekli, yersiz ve acımasız saldırılarını kınadığı” belirtilen açıklamada “Bu tür eylemlerin karşısında NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden (askerler) için Türk hükümetine taziyelerimizi gönderiyoruz. Türkiye’nin meşru kendini savunma eylemlerini tamamıyla destekliyoruz. Bu konu hakkında Türk hükümeti ile görüş alışverişinde bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Acil “ateşkes” istenen açıklamada, “ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, 2254 sayılı kararının tüm ülkede İdlib de dahil olmak üzere ateşkesin sağlanması dahil, tüm gerekliliklerini yerine getirene kadar Esed rejiminin uluslararası topluma yeniden entegrasyonunu engellemek için ABD elinden geleni yapacaktır” denildi.