ABD'den Türkiye'ye S-400 tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemini denemek için Karadeniz'de füze fırlatıldığı iddialarına ilişkin ''Doğrulanması halinde şiddetle kınıyoruz'' açıklamasında bulundu.

ABD'den Türkiye'ye S-400 tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemini denemek için Karadeniz Bölgesi’nde füze fırlatıldığını gösteren bir videoya ulaşıldığının duyurulması üzerine açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, konuyla ilgili açıklamasında, “Doğrulanması halinde NATO müttefiki ve ABD’nin stratejik ortağı olarak Türkiye’nin sorumlulukları ile uyuşmayan S-400 füze denemesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Açıklamada S-400 sisteminin aktif hale gelmesinin, Türkiye ile güvenlik ilişkileri bakımından ‘potansiyel ciddi sonuçları’ olacağı uyarısında bulunduğu belirtildi.

Reuters haber ajansı, bugün S-400 Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin denemesinin yapılması beklenen Karadeniz Bölgesi’nde füze fırlatıldığını gösteren bir videoya ulaştığını duyurdu. Ajans, ulaştığı görüntülerin Sinop’ta çekildiğini bildirdi.