ABD'den Erdoğan'ın Hamas'la görüşmesine tepki: Şiddetle karşı çıkıyoruz

ABD'den Erdoğan'ın Hamas heyetiyle görüşmesine ilişkin yapılana açıklamada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Ağustos'ta Hamas heyetini İstanbul'da ağırlamasına şiddetle karşı çıkıyoruz" denildi.

ABD'den Erdoğan'ın Hamas'la görüşmesine tepki: Şiddetle karşı çıkıyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Erdoğan’ın Hamas heyetiyle görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Ağustos’ta Hamas heyetini İstanbul’da ağırlamasına şiddetle karşı çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Hamas’ın ABD ve Avrupa Birliği tarafından “terör örgütü” olarak kabul edildiği ve görüşmede bulunan kişilerin “küresel terörist olarak belirlenmiş” isimler olduğu ifade edilen açıklamada, “Türk hükümetinin Hamas’la ilişkisine dair endişelerimizi en üst düzeyde dile getirmeye devam ediyoruz” denildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas ile kurduğu sürekli iletişimin, “Türkiye’nin uluslararası toplumdan izole olmasına, Filistin halkının çıkarlarına zarar verilmesine ve Gazze’den yapılan terörist saldırıları önlemeye yönelik küresel çabaların baltalanmasına neden olduğu” belirtildi.

Açıklamada, “Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas liderlerini Türkiye’de bu yıl ikinci ağırlayışı, ilki de 1 Şubat’ta gerçekleşmişti” bilgisi verildi.