ABD'de 'virüsle mücadele timi'nde korona şüphesi

Virüsünün merkez üssü haline gelen ABD'de Başkan Donald Trump’ın kurduğu koronayla mücadele timinde görevli üç kritik isim Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındı.

ABD'de 'virüsle mücadele timi'nde korona şüphesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’da bizzat kurduğu “koronavirüsüyle mücadele timi”nde görevli 3 üst düzey isim Covid-19 şüphesiyle evde kendilerini karantinaya aldılar.

Virüsünün merkez üssü haline gelen ABD’de Başkan Donald Trump’ın kurduğu koronayla mücadele timinde görevli üç kritik isim Covid-19 şüphesiyle karantinaya alındı. ABD şu anki tabloda dünya üzerindeki her 4 vakadan 1’inin görüldüğü yer olarak sayılıyor.

Karantinaya alınan isimler arasında Salgın Hastalıklar Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin Direktörü Dr. Robert Redfield, ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi Komeri Stephen Hahn ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci’nin bulunduğu açıklandı.

Fauci ve Redfield, Trump’ın koronavirüs sürecinde yakın kurmayları arasında yerlerini almışlardı.

Redfield’in 2 hafta boyunca evinde internet ortamında çalışacağı belirtilirken, Beyaz Saray’da koronavirüs tespit edilen bir kişiyle temas ettikten sonra bu kararı aldığı belirtildi. Yapılan açıklamada Redfield’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir semptom göstermediği de belirtildi.

Beyaz Saray’ın oluşturduğu ekipteki en önemli figür olarak tanınan ve dünya kamuoyunun tanıdığı Anthony Fauci’nin de evinde karantinaya başladığı belirtildi. Fauci’nin Covid-19 testinin negatif çıktığı belirtilirken düzenli olarak test yapılacağı da vurgulandı. 79 yaşındaki bilim insanının korona riskinin düşük olduğu da belirtildi.

Riskin diğer yetkililere daha düşük olduğunu söyleyen Fauci, evden çalışacağını ve 14 gün boyunca maske giyeceğini söyledi. Ulusal Sağlık Enstitüsü’ndeki ofisine de gideceğini çünkü oradaki tek çalışanın kendisi olduğunu söyleyen Fauci, her gün test yaptıracağını da vurguladı.

Cuma günü Trump, Beyaz Saray’daki bir çalışanda korona virüsü tespit edildiğini açıklamış ve bu ismin ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence’in sözcüsü Katie Miller olduğunu söylemişti. Geçen hafta içerisinde Trump’ın valelerinden birinde de korona tespit edilmişti.