ABD'de tuhaf 'eylem': Bireysel silahlanma yanlıları Richmond'ı bastı

Bir numaralı silah lobisi Ulusal Tüfek Derneği'nin (NRA) örgütlemesinin de etkisiyle ABD'nin dört bir yanından on binlerce protestocu dün Virginia eyaletinin başkenti Richmond'ı bastı.

ABD'de tuhaf 'eylem': Bireysel silahlanma yanlıları Richmond'ı bastı

ABD’nin Virginia eyaleti, Demokrat Partili Vali Ralph Northam’ın Kasım 2019 seçimlerinde hem eyalet senatosu hem eyalet meclisinde Demokrat Parti’nin çoğunluğu kazanmasıyla elinin güçlenmesinin ardından çıkarmaya çalıştığı çok sıkı silah kontrolü yasalarına karşı silah yanlılarının protestolarına sahne oldu.

Bir numaralı silah lobisi Ulusal Tüfek Derneği’nin (NRA) örgütlemesinin de etkisiyle ABD’nin dört bir yanından on binlerce protestocu dün Virginia eyaletinin başkenti Richmond’ı bastı.

Aralarında silahsız halde gelerek festival havası estirenler olduğu kadar kamuflaj üniforma giyip tabanca ve makineli tüfekler kuşanarak gövde gösterisi yapan silah lobisi ve aşırı sağcı milis mensupları da vardı.

Omuz omuza durarak üç caddeyi kaplayan protestocuların sayısı eyalet yetkilileri tarafından 22 bin olarak açıklandı.

Vali Northam ve Demokrat Parti aleyhine sloganlar atan protestocular, “ABD, ABD, ABD” diye bağırdı ve Cumhuriyetçi Partili Başkan Donald Trump’a destek sloganları bağırdı.

Eyalet Kongresi binasının karşısına makineli tüfek resmiyle ‘Gel de al’ yazan dev poster asıldı, ‘Gel de al’ sloganları atıldı.

Teksas’tan Virginia’a protesto için gelen ve Smith & Wesson tüfek ile 40 kalibrelik tabanca taşıyan Teri Horne, “Burada olan bitenler durdurulmazsa başka eyaletlere sıçrar. Şimdi onları Virginia’da durduramazsak diğer eyaletlerde de silahlarımızın peşine düşeceklerdir” dedi.