ABD'de polis, siyahi vatandaşı yere yatırıp defalarca yumruklamıştı: Görevden alındı

ABD'nin Georgia eyaletinde, Roderick Walker adlı siyah vatandaşı gözaltına almak isterken boynuna bastırıp yüzünü yumruklayan polislerden birinin görevine son verildiği duyuruldu.

ABD'de polis, siyahi vatandaşı yere yatırıp defalarca yumruklamıştı: Görevden alındı

ABD’de 26 yaşındaki siyahi Roderick Walker’ı yere yatırıp defalarca yumruklayan polislerden biri görevden alındı.

Clayton’da Şerif Departmanı’ndan yapılan açıklamada, yumruk atan polis memurunun ‘aşırı güç kullanımında bulunduğu’ belirtildi. Ayrıca bölge savcılığının olayla ilgili cezai soruşturma başlattığı da kaydedildi.

Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı yakınlarında cuma günü yaşanan olaya dair videolarda, park halindeki siyah bir cipin önünde başlayan tartışma sonrasında iki polisin Roderick Walker’ı yere yatırdığı görülüyor. Polislerden biri Walker’ın boğazına bastırıp onu yerde tutarken, diğeri de vücuduna ve yüzüne yumruk atıyordu. Bu sırada polislerden biri elinin ısırıldığını öne sürürken, Walker’ın “Ölmek üzereyim” diye bağırdığı duyuluyordu.

Walker’ın partneri olarak açıklanan kadın ise “Onu öldürmeyin. ‘Nefes alamıyorum’ diyor. Burnu kanıyor” diye bağırıyordu. Öte yandan tüm bu arbede yaşanırken, Walker’ın çocuklarının cipte olduğu görülüyor.

Walker ailesinin avukatı, aracın trafik lambalarından biri yanmadığı için durdurulduğunu ve polislerin, yolcu oldukları halde Walker’dan kimlik istediğini belirtti.

Walker’ın bunu reddetmesi üzerine şiddete maruz kaldığını belirten avukat, müvekkilinin olay sırasında iki kez bilincini kaybettiğini ve tıbbi bakım almadığını söyledi.