ABD'de koronavirüs: Restoran, kafe, bar, tiyatro ve sinemalar kapatılıyor

ABD'nin 50 eyaletinin 49'unda virüs bulunan hasta rapor edilirken, toplam vaka sayısı da 3 bin 485'e yükseldi.

ABD'de koronavirüs: Restoran, kafe, bar, tiyatro ve sinemalar kapatılıyor

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 3 bin 500’e yaklaştığı ve ölü sayısının ise 65’e yükseldiği bildirildi.

Ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin açıkladığı güncel rakamlara göre, ABD genelindeki koronavirüs vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Ülkedeki 50 eyaletin 49’unda görüldüğü rapor edilen koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı pazar akşamı itibariyle 65’e, vaka sayısı ise 3 bin 485’e yükseldi.

Söz konusu ölümlerin 42’si, virüsün ABD’de ilk görüldüğü eyalet olan Washington’dan rapor edilirken, Kaliforniya’da 6, Florida’da 4 ve New York’ta da 3 ölüm gerçekleşti.

KAFELER, RESTORANLAR, EĞLENCE MEKANLARI KAPATILIYOR

Öte yandan ünyanın en kalabalık şehirlerinden olan New York’ta koronavirüs nedeniyle restoran, bar, sinema, konser salonları, gece kulüpleri ve kafeler kapatılıyor.

BBC Türkçe‘nin haberine göre New York Belediye başkanı Bill de Blasio, gece kulüpleri, sinemalar, konser salonları ve küçük tiyatro salonlarının da kapatılması emrini vereceğini, yazılı bir açıklama yaparak duyurdu:

“Bu pek kolay verdiğim bir karar olmadı. Bu mekanlar şehrimizin kalbi ve ruhu. New Yorklu olmanın bir parçası… Ancak şehrimiz şu an eşi görülmemiş bir tehditle karşı karşıya ve savaş zamanı mantığıyla hareket etmeliyiz.”

Başkan Blasio’nun genelgeyi Pazartesi günü yayımlaması ve New York’ta 50 binin üzerindeki restoranın Salı gününden itibaren kapanması bekleniyor.