ABD'de George Floyd isyanı büyüyor: Acil durum ilanı

George Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde acil durum ilan edildi ve askerler göreve çağrıldı.

ABD'de George Floyd isyanı büyüyor: Acil durum ilanı

ABD’nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolar büyüyerek devam ediyor.

Minnesota Valisi Walz, bir basın toplantısı ile eyalet genelinde acil durum ilan ettiğini ve eyaletin Ulusal Muhafız Birliğini aktive ettiğini duyurdu.

Eyaletin Minneapolis kentinde iki gündür devam eden protestolarla mücadelede bölge polisinin yetersiz kalması üzerine Ulusal Muhafızları harekete geçirdiğini söyleyen Vali Walz, “Personel ekipmanları tedarik etmek ve mevcut durumu iyileştirmek için bu kararı haldık.” değerlendirmesini yaptı.

Protestoların kalabalıklaşması ve bazı bölgelerde yağmaya dönüşmesi üzerine yerel yöneticiler halka “sakinleşme ve barışçıl bir şekilde protestolarına devam etme” çağrısında bulunmuştu.

Çağrıların karşılık bulmaması üzerine valinin çareyi acil durum ilan etmekte ve Ulusal Muhafızları harekete geçirmekte bulduğu kaydedildi.

Yaşanan şiddet olayları ve diğer gelişmeler üzerine, bölgedeki otobüs ve hafif raylı sistemlerin de devre dışı bırakıldığı duyuruldu.