ABD'de 500 bin evsiz koronavirüsle karşı karşıya!

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyaletteki 60 bin kadar evsizin önümüzdeki 8 haftada yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanabileceğini söyledi. Ülke genelindeki evsiz sayısının ise 500 binden fazla olduğu biliniyor.

ABD'de 500 bin evsiz koronavirüsle karşı karşıya!

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ABD topraklarında da yayılımını sürdürüyor.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından yapılan son açıklama ise durumun vehametini gözler önüne serdi. Newsom, açıklamasında eyalette yaşayan yaklaşık 60 bin evsizin önümüzdeki 8 haftada Covid-19’a yakalanabileceğini söyledi.

Uzmanlarla eyaletteki evsizleri de hesaba katarak bir hesaplamaya gittiklerini belirten Newsom, evsiz kişilerin yüzde 56’sının Covid-19’a yakalanabileceği sonucuna vardıklarını belirtti.

500 BİN EVSİZ

Amerika Birleşik Devletleri’nin genelinde ise evsiz sayısının yarım milyonu geçtiği biliniyor. Başta New York ve Los Angeles olmak üzere bir çok kentte sokakta yaşayanlar hızla çoğalıyor.

ÖLÜ SAYISI SÜREKLİ YÜKSELİYOR

Öte yandan çarşamba gecesi yapılan son güncellemeye göre ABD genelindeki koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 150’ye, vaka sayısı ise 9 bin 345’e çıktı.

Salı gecesi aynı saatlerde 108 olan ölü sayısının 24 saatte 150’ye, 6 bin 300 civarındaki vaka sayısının ise 9 bin 300 düzeyine ulaşmış olması salgının giderek yayıldığının işareti olarak değerlendirildi.

Söz konusu ölümlerin 68’i virüsün ABD’de ilk görüldüğü eyalet olan Washington’dan rapor edilirken, New York’ta 20, Kaliforniya’da ise 16 ölüm haberi rapor edildi.