ABD, YPG'ye sağlık malzemesi ve maske yardımı yaptı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan ABD, Suriye'de YPG'ye TIR'lar dolusu sağlık malzemesi ve maske yardımında bulundu. Türkiye daha iki gün önce askeri uçakla ABD'ye yardım malzemesi göndermişti. Erdoğan yardımlarla birlikte gönderdiği mektubunda, Ülkemin, ABD’nin güvenilir ve güçlü bir ortağı olarak, her türlü dayanışmayı sergilemeye devam edeceğine emin olabilirsiniz” ifadelerini kullanmıştı.

ABD, YPG'ye sağlık malzemesi ve maske yardımı yaptı

Koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ve resmi verilere göre 1 milyondan fazla insanın Covid-19’la mücadele ettiği ABD, Suriye’deki YPG’ye önceki gün tıbbi ekipman yardımında bulundu.

Türkiye bu hafta ABD’ye iki uçak dolusu tıbbi malzeme göndermişti. Uçaklarda maskeden, koruyucu tuluma kadar her şey bulunuyordu.

Suriye’de YPG kontrolündeki bölgeleri üs olarak kullanan ve karşılığında her türlü desteği sağlayan ABD, salgın günlerinde YPG’ye yaptığı , sağlık malzemeleri yardımını, ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından duyurdu.

Malzemelerin YPG’ye Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı.

HEM DIŞ GÜÇ HEM MÜTTEFİK

Erdoğan, iç siyasetin nabzına göre ‘Dış Güç’, ‘Ülkeye müdahalenin merkezi’ olarak adlandırdığı ABD’ye geçtiğimiz günlerde gönderilen 2 kargo yardımla birlikte kaleme aldığı mektubunda, “Ülkemin, ABD’nin güvenilir ve güçlü bir ortağı olarak, her türlü dayanışmayı sergilemeye devam edeceğine emin olabilirsiniz” ifadelerine yer vermişti.

ABD, nisan ayı başında da YPG’ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde silah vs malzeme sağladıklarını açıklamıştı.