ABD yeni IŞİD lideri için 5 milyon dolar ödül verecek

ABD, IŞİD’in yeni liderinin ele geçirilmesini sağlayacak bilgi ya da ipucunu getiren kişilere 5 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

ABD yeni IŞİD lideri için 5 milyon dolar ödül verecek

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “IŞİD’in yeni liderinin yerini bildiren ve bu konuda bilgi veren kişilere 5 milyon dolar ödül verilecek” denildi.

Açıklamada, ABD yönetiminin IŞİD’in yeni lideri Muhammed Said Abdurrahman’ın bulunduğu yer hakkında bilgi veren kişilere 5 milyon dolar ödül verileceği belirtildi.

IŞİD’in yeni lideri Muhammed Said Abdurrahman hakkında bilgilerin verildiği açıklamada, IŞİD’in yeni liderinin “Hacı Abdullah Mevla, Ebu Ömer Türkmeni ve Abdulemir Muhammed Said el Selbi” isimlerini kulladığı ifade edildi.

Muhammed Said Abdurrahman’ın 1976 Musul doğumlu olduğu ve Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından 2019 yılının Ekim ayında örgütün yeni lideri olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu terörist Irak ve diğer ülkelerdeki masum insanların kanının dökülmesinden ve sivil insanların kaçırılmasından sorumludur.”

IŞİD son dönemde Irak güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.