ABD yaptırımlarına karşı TKH'den açıklama: NATO’dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın, Kürecik üssüne el konulsun!

TKH'nin açıklamasında, "Ülkemizi ahtapot gibi saran emperyalist sömürünün iktisadi mekanizmaları dağıtılmalı, tüm stratejik ekonomik ve altyapı kurumları devletleştirilmelidir." denildi.

ABD yaptırımlarına karşı TKH'den açıklama: NATO’dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın, Kürecik üssüne el konulsun!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD Senatosu’nda Türkiye’ye yönelik yaptırımların onaylanmasına ilişkin bir açıklama yayımlayarak, “NATO’dan çıkılmalıdır. Başta İncirlik olmak üzere ABD’nin bütün askeri üsleri kapatılmalıdır. Kürecik üssüne el konulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemizin güvenliği ve bağımsızlığı için emperyalizmin güdümünden mutlak olarak çıkılmalıdır!” denilen açıklamada, “Emperyalizmle mücadelede pazarlık olamaz. Emperyalizmle “onurlu uzlaşma” denilen şey yalandan ibarettir. Emperyalizme şirin gözükerek emperyalizme karşı mücadele verilemez! Çünkü emperyalizmin hedefi bir bütün olarak ülkemiz ve Türkiye emekçileridir.” ifadeleri yer aldı.

TKH tarafından, “ABD yaptırımlarına karşı NATO’dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın, Kürecik üssüne el konulsun!” başlığıyla yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

“ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’ndan Türkiye’ye dönük yaptırımların uygulanmasının geçmesi ve bunun ABD Başkanı’nın onayına sunulması, emperyalizmin ülkemize dönük bir saldırganlığı olarak görülmelidir.

ABD’nin, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası’nda (CAATSA) yer alan yaptırımlar ekonomik boyutları da ağır basan bir dizi kararı içermektedir.

ABD emperyalizminin ülkemize karşı uygulamayı gündeme getirdiği bu yaptırımlara boyun eğilemez.

ABD’nin siyaseti tehdit ve şantaj siyasetinden başka bir şey değildir. Bu siyasetteki amacın Türkiye’nin emperyalizmle tam boy işbirliğinin devamlılığının sağlanması olduğu da açıktır.

Bu açıdan ABD’nin ülkemize gözdağı verdiğini ve bunun sonucunda pazarlık edilmesi gerektiğini söyleyen anlayış elimizin tersiyle itilmelidir.

Açık bir şekilde Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S 400 füzeleri üzerinden gündeme getirilen yaptırımlara dönük, Türkiye sermaye sınıfı, AKP iktidarı ve sermaye devletinin emperyalizmle pazarlık etmek dışında bir yolu ya da niyeti olmadığı açıktır.

Ülkemizin güvenliği ve bağımsızlığı için emperyalizmin güdümünden mutlak olarak çıkılmalıdır!

İşte tam da bu yüzden ülkemiz emekçilerinin tek bir mücadele yolu bulunuyor. O da emperyalizme karşı mücadelenin yükseltilmesi. Çünkü emperyalizme karşı verilen mücadele aynı zamanda eşitsizliklere, bizleri sömüren patronlara, onları temsil eden siyasi iktidara ve hepsinin içinde palazlandığı kapitalist sisteme karşı bir mücadeledir.

Emperyalizmle mücadelede pazarlık olamaz.

Emperyalizmle “onurlu uzlaşma” denilen şey yalandan ibarettir.

Emperyalizme şirin gözükerek emperyalizme karşı mücadele verilemez!

Çünkü emperyalizmin hedefi bir bütün olarak ülkemiz ve Türkiye emekçileridir.

Bu bağlamda tüm emekçi kardeşlerimizi aşağıdaki talepler doğrultusunda emperyalizme karşı mücadele bayrağı altında toplanmaya çağırıyoruz.

  • NATO’dan çıkılmalıdır. Başta İncirlik olmak üzere ABD’nin bütün askeri üsleri kapatılmalıdır. Kürecik üssüne el konulmalıdır.
  • Emperyalizm ile yapılan tüm gizli anlaşmalar ifşa ve iptal edilmelidir.
  • Ülkemizi ahtapot gibi saran emperyalist sömürünün iktisadi mekanizmaları dağıtılmalı, tüm stratejik ekonomik ve altyapı kurumları devletleştirilmelidir.
  • Avrupa Birliği’ne yanaşma siyasetine ve “onurlu üyelik” gibi safsatalara son verilmeli, Avrupa Birliği emperyalist bir oluşum olarak karşıya alınarak mücadele edilmeli ve Gümrük Birliği’nden çıkılmalıdır.

Ülkemizin bağımsızlığı ve kurtuluşunun yolu budur: ABD emperyalizminin askeri, siyasi ve ekonomik tehditlerine boyun eğilmemelidir!

Emperyalizme bağımlı olmayan bir Türkiye mümkündür!”