ABD savaş uçakları Irak Hizbullahı'na saldırdı

ABD savaş uçakları Irak'ta Ketaib Hizbullah'a ait hedeflere saldırdı.

ABD savaş uçakları Irak Hizbullahı'na saldırdı

ABD’ye ait savaş uçakları, Babil, Kerbela, Salahaddin, Enbar ve diğer bazı kentlerde Irak ordusuna bağlı Haşdi Şabi birliklerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda Haşdi Şabi içerisinde yer alan Ketaib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) hedef alındı.

Irak’ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci askeri üssünün roketlerle vurulmasının ardından düzenlenen hava saldırısına ilişkin Pentagon’dan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Ketaib Hizbullah örgütüne ait 5 silah deposunun vurulduğu ve örgütün gelecekte ABD güçlerine yönelik saldırı kapasitesinin büyük ölçüde geriletildiği” belirtildi.

“Bu tesislerin aralarında ABD ve koalisyon kuvvetlerine düzenlenen saldırıda kullanılan silahların saklandığı depolar da vardı.” iddiasında bulunulan açıklamada, saldırının “orantılı” ve “savunma amaçlı” olduğu öne sürülürken “Bu terör grupları ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılarını durdurmalı. Aki takdirde bunun bedelini bizim istediğimiz yer ve zamanda ödemeye hazır olacaklar.” ifadelerine yer verildi.

Perşembe günü ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkan Trump’ın kendisine “Gerekenin yapılması için yetki verdiğini” söylemiş, “misilleme” olarak düzenlenebilecek olası bir hava harekatının İran içinde bir noktayı hedef alıp almayacağı sorusuna verdiği yanıtta, “Her seçenek masada” demişti.