ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Milley, Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye sınırına yakın bölgelere bir daha asker konuşlandırma planlarının olmadığını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Türkiye açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ABD’nin Türkiye-Suriye sınırı bölgesinde tekrar asker konuşlandırması yönünde bir niyet ya da planlarının olmadığını söyledi.

VOA Türkçe‘de yer alan habere göre Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesinde 2021 savunma bütçesine ilişkin soruları yanıtlayan Milley, “öncelikli görevlerinin Suriye’nin doğu kesimlerinde IŞİD’le mücadele olduğunu” dile getirip “Benim bildiğim kadarıyla, Suriye iç savaşına yeniden müdahil olma ya da Suriye-Türkiye sınırında tekrar asker konuşlandırma yönünde ne bir niyet ne de plan var” dedi.

ABD’nin Türkiye’nin harekatı öncesinde bölgeden asker çekme kararını savunan Milley, o zamanda sınır ötesi operasyona hazırlanan 15 bin Türk askerine karşı az sayıda bir ABD askerinin orada olduğuna dikkati çekerek, “Askerlerimizi saldırı bölgelerinden çekmek dışında pek seçeneğimiz yoktu. Aksi takdirde, hayatlarını bir hiç uğruna gereksiz yere tehlikeye atmış olurduk” ifadesini kullandı.

Milley, “IŞİD’in hilafetinin ortadan kaldırıldığını ancak terör örgütünün küçük gruplara bölünerek saldırılarını devam ettirdiğini” söyledi, “Ancak bir yıl öncesinde olduğu kadar artık tehdit değiller” dedi.

ABD, Suriye’nin doğusunda SDG destek adı altında yaklaşık 600 asker bulunduruyor.