ABD Genelkurmay Başkanı: Orada olmamalıydım

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ABD Başkanı Donald Trump'ın İncil'li şovunda bulunduğu için özür diledi. Milley, "O sırada orada ve o ortamda bulunmam, ordunun iç siyasete karıştığı algısına yol açtı" diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı: Orada olmamalıydım

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ABD Başkanı Donald Trump’ın İncil’li şovunda bulunduğu için özür diledi. Milley, “O sırada orada ve o ortamda bulunmam, ordunun iç siyasete karıştığı algısına yol açtı” diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Başkan Donald Trump’ın önceki hafta Beyaz Saray’ın dışındaki protestocuları dağıtıp bir kiliseye giderek İncil’le poz vermesine dahil olduğu için özür diledi. Milley, Ulusal Savunma Üniversitesi’ne hitaben yaptığı video konuşmada, Trump’la birlikte kiliseye yürümesinin bir ‘hata olduğunu’ söyleyerek “Orada olmamalıydım” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı, “O sırada orada ve o ortamda bulunmam, ordunun iç siyasete karıştığı algısına yol açtı” diye konuştu.

ABD Başkanı Trump söz konusu olayda, Beyaz Saray’da protestocuları tehdit eden bir basın toplantısı düzenlemiş ve ardından St. John’s kililsesine yürüyerek gidip İncil’le poz vermişti. Trump’ın bu yürüyüşü yapabilmesi için aralarında din görevlilerinin de bulunduğu yüzlerce kişiye plastik mermi ve biber gazıyla polis saldırısı düzenlenmiş, yürüyüş yolu Trump’a açılmıştı.