ABD Başkanı Trump: Uzak topraklarda uzlaşmazlıkları çözmek ABD birliklerinin görevi değil, dünyanın polisi değiliz

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı törende '' Dünyanın polisi değiliz ancak düşmanlarımız şunu da bilmeli: Eğer halkımız tehdit edilirse, eyleme geçmek için asla tereddüt etmeyeceğiz. Ve bundan sonra savaşırken sadece kazanmak için savaşacağız.'' açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump: Uzak topraklarda uzlaşmazlıkları çözmek ABD birliklerinin görevi değil, dünyanın polisi değiliz

ABD Başkanı Donald Trump, ordunun yeni mensuplarının kabul töreninde açıklamalarda bulunarak ”Uzak topraklarda, birçok insanın ismini bile duymadığı yerlerdeki, antik çağdan kalma uzlaşmazlıkları çözme görevi ABD birliklerinin değildir. Dünyanın polisi değiliz.” ifadelerine yer verdi.

ABD’de koronavirüs nedeniyle ertelenen yeni askerlerin göreve başlama töreni Cumartesi günü, West Point’teki Ordu Akademisi’nde düzenlendi.

ABD Başkanı Trump, burada yaptığı konuşmasında “Sonsuz savaşlar dönemini sonlandırıyoruz. Amerika’nın elzem çıkarlarını korumaya yönelik, net ve yenilenmiş bir odak noktamız var artık devrede. Uzak topraklarda, birçok insanın ismini bile duymadığı yerlerdeki, antik çağdan kalma uzlaşmazlıkları çözme görevi ABD birliklerinin değildir. Dünyanın polisi değiliz ancak düşmanlarımız şunu da bilmeli: Eğer halkımız tehdit edilirse, eyleme geçmek için asla tereddüt etmeyeceğiz. Ve bundan sonra savaşırken sadece kazanmak için savaşacağız” ifadelerinde bulundu.