ABD askerlerine söylenen sözler Yeni Akit'i çok üzdü

Gerici Yeni Akit 'gazetesi' attığı başlıkla, Amerikancılığını bir kez daha ispatlamış oldu.

ABD askerlerine söylenen sözler Yeni Akit'i çok üzdü

Geçen çarşamba Suriye’nin Haseke bölgesinde Kamışlı yakınındaki Harbat-Hamo köyünde bulunan geçiş kontrol noktasında Suriyeli askerler, güzergahlarından sapan ABD’li askeri konvoyu durdurmuş, işgalci ABD askerleri Suriyeli sivillere ateş açmıştı. Olayda 14 yaşındaki Faysal Halid Muhammed hayatını kaybetmişti. Muhammed’in ölümünün ardından köylüler ABD askerlerini protesto etmiş ve köye girişlerini engellemişti.

Konuya ilişkin basına açıklamalarda bulunan, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki koordinasyon merkezinin komutanı Tümgeneral Yakov Rezantsev, ABD’lilerin köyün içine girmedikleri için şanslı olduklarını, içine girmeleri halinde çıkarılmalarının zor olacağını söyleyerek, şunları kaydetmişti:

“Amerikalıların yaptıkları konusundaki değerlendirmeyi yöneticilerine bırakalım, fakat biz, bu tür eylemlerin neye yol açtığını görüyoruz. Bu nedenle pek de doğru davranmadıklarına inanıyorum.”

Gerici Yeni Akit ‘gazetesi’ ise Rezantesev’in açıklamalarını “Rus generalden olay sözler: ABD köye girseydi, onları oradan kimse çıkaramazdı” başlığı ile vererek, Amerikancılığını bir kez daha ispatlamış oldu.