VİDEO | ABD askerleri Kamışlı’da sivillere ateş açtı: Halk ve işgal kuvvetleri arasında çatışma çıktı

ABD askerleri Suriye'de Kamışlı kentinin doğusunda, Amerikan araçlarının geçişlerini engelleyen ve Suriye Arap Ordusunun bir askeri noktası yanında toplanan Hırbet Ammo ve Hamo Köyleri ahalisine karşı açtıkları ateş sonucunda bir sivil hayatını kaybederken bir diğeri de yaralandı.

VİDEO | ABD askerleri Kamışlı’da sivillere ateş açtı: Halk ve işgal kuvvetleri arasında çatışma çıktı

Amerikan işgal kuvvetlerinin Suriye’de Kamışlı kentinin doğusunda, Amerikan araçlarının geçişlerini engelleyen ve Suriye Arap Ordusunun bir askeri noktası yanında toplanan Hırbet Ammo ve Hamo Köyleri ahalisine karşı açtıkları ateş sonucunda bir sivil hayatını kaybederken bir diğeri de yaralandı, Buveyr el Asi Köyünde ise ahalinin işgal araçlarını taşlaması sonucu işgalci kuvvetler Amerikan bayrağını çıkartmak zorunda kaldılar.

Haseke SANA muhabiri, bölgedeki Suriye Arap Ordusu teftiş noktasının bu sabah işgalci Amerikan kuvvetlerine ait 4 aracın Kamışlı kenti doğusundaki Süveys-Alaya-Hırbet Ammo yolunda seyir halindeyken durdurduğunu burada da araçların geçişini engellemek ve geldikleri yere dönmelerini sağlamak için yüzlerce vatandaşın toplandığını söyledi.

Muhabir, ABD askerlerinin ahali üzerine canlı mermi ve duman bombaları attıklarını bunun sonucunda da Hırbet Ammo Köyünden bir vatandaşın ölmesine Hamo Köyünden de bir diğerinin yaralanmasına neden olduğunu ifade etti.

ABD askerlerinin saldırılarına karşılık olarak da ahali ABD araçlarına karşı koydu ve 4 araçlarını kullanılamaz hale getirirken, işgal kuvvetleri o mekana askeri sevkiyatta bulunarak etkisiz haldeki araçlarını çekmek için acilen 5 zırhlı araç daha gönderdi.

Aynı bağlamda Kamışlı kenti kırsalındaki Buveyr el Asi Köyünde Amerikan işgal kuvvetlerine tabi zırhlı araçların geçişi esnasında Köy ahalisi zırhlı araçlara karşı koyarak taşladı bunun sonucunda da durmaya mecbur ederken bazı gençler üzerinde Amerikan bayrağı olan bir aracın üzerine çıkarak bayrağı yere attılar.

Daha sonra muhabirin belirttiğine göre Amerikan işgal savaş uçaklarının Hırbet Ammo Köyüne yönelik bombardıman düzenlediği haberlerinin geldiğini ifade etti.

Muhabir, köy ahalisiyle ABD askerleri arasında hafif silahlarla doğrudan çatışmaların yaşandığını söyledi.
Muhabir, ABD savaş uçaklarının kontrolü altında köyden çekildiklerine işaret eti.