AB Göçten Sorumlu Komiseri Avramopulos: Kimse AB’ye şantaj yapamaz

Eski Yunanistan Savunma Bakanı olan AB’nin Göçten Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos'tan göçmenlere sınırların açılmasıyla ilgili açıklama

AB Göçten Sorumlu Komiseri Avramopulos: Kimse AB’ye şantaj yapamaz

AB’nin Göçten Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos, Türkiye’nin göçmenlere sınırlarına açmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Avramopulos, “Kimse AB’ye şantaj yapamaz” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Türkiye’nin mültecilerin Avrupa’ya geçmesi için sınırlarını açma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada “Zorlukların farkındayım ama çözüm bu olamaz” demişti.

Suriye’nin İdlib vilayetinde yaşanan hava saldırısının ardından, Reuters haber ajansı , üst düzey bir Türk yetkilinin “Türkiye’nin Suriyeli göçmenlerin Avrupa’ya geçişine engel olmayacağı” yolundaki açıklamasını duyurmuş ardından binlerce sığınmacı Avrupa yollarına düşmüştü.

DİMİTRİS AVRAMOPULOS KİMDİR?

Dimitris Avramopulos, Yunan diplomat ve siyaset adamı. 2004’ten beri, aralarında dışişleri bakanlığının da olduğu birçok kabine üyeliğinde yer aldı. 25 Haziran 2013-1 Kasım 2014 tarihleri arası Yunanistan Millî Savunma Bakanlığı görevini yürüttü.