AA'dan çocuk istismarcılarını sevindirecek haber!

AA imzalı haberde 14 yaşındayken cinsel istismara uğrayan kadın, "Erken yaşta evlenen kadın eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor" başlığıyla haberleştirildi.

AA'dan çocuk istismarcılarını sevindirecek haber!

Dincilerin sık sık gündeme getirdiği çocuk istismarcılarına af talebiyle tartışmalar son dönemde yeniden alevlenirken devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı da (AA) konuyla ilgili “taraf”ını gösterdi.

Ajansın bugün yayınladığı ve “Erken yaşta evlenen kadın eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor” şeklindeki başlığıyla dahi skandal niteliğinde haberde, henüz 14 yaşında iken 18 yaşındaki istismarcısı ile evlenen kız çocuğu üzerinden çocuk istismarı ve çocuk yaşta evlilik meşrulaştırmaya çalışıldı.

18 yaşında istismarcısı ile evlenen ve şimdi 22 yaşında olan G.Ö.’nün anlattıklarına yer verilen haberde, “İzmir’de yaşayan bir çocuk annesi G.Ö, yargı reformunda kendileriyle ilgili bir düzenleme yapılması ve eşinin cezaevinden çıkmasını umut ediyor” denildi.

“VEKİLLERDEN DUYDUK: 45 GÜN SONRA…”

AA haberinde ayrıca istismarcılara af düzenlemesi için milletvekillerinin 45 günlük Meclis tatilinin sonrasını işaret ettiği dikkat çekti. Haberde G.Ö.’nün “Meclis tatile gireceği için bizimle ilgili düzenlemenin 45 gün sonraya kaldığını duyduk vekillerden. ’45 gün sonraya kaldın’ nasıl diyeyim eşime. Dışarıda bir şekilde vaktimizi geçiriyoruz ama dört duvar arasında olanlara nasıl anlatalım. Her tarafta tahliye haberleri var. Psikolojik olarak kötü durumdayız. Çok umutlanmıştım. Aile olarak güzel bir haber bekliyorduk. Güzel bir haber alamayınca çok üzüldük. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Çünkü yatılması gereken 7,5 sene var içeride” sözlerine yer verildi.