8 milyon TL'ye yapılan öğrenci yurdunun, Nurculara bedelsiz tahsisi gündemde!

Belediyenin iki yıl önce 15 milyon liraya yaptırdığı iki binadan biri de Kuran kursu için müftülüğe tahsis edildi.

8 milyon TL'ye yapılan öğrenci yurdunun, Nurculara bedelsiz tahsisi gündemde!

Aksaray Belediyesi, iki yıl önce 15 milyon liraya öğrenci sosyal tesisi ve yurdu olarak kullanılmak üzere iki bina yaptırdı. Binalardan biri Kuran kursu için müftülüğe tahsis edildi.

1 LİRA YA DA BEDELSİZ

Diğer binanın Hayrat Vakfı’na 1 lira ya da bedelsiz olarak 25 yıllığına tahsis edilmesi Belediye Meclisi’nin gündeminde. Söz konusu Hayrat Vakfı’nın ise Nur Cemaati’nin Yazıcılar Grubu’na mensup olduğu biliniyor. Belediye Meclisi’ne gelen konuya, CHP’li, İyi Parti’li ve MHP’li üyeler karşı çıktı.

Sözcü’nün haberine göre, CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk konuya, şu sözlerle tepki gösterdi:

“Belediye bu binayı öğrencilerimiz için yapmış. Aksaray’da okuyan, üniversite kazanmış, ailesinin ekonomik durumu zayıf, yüz lira, iki yüz lira yurt parası ödeyemeyecek yüzlerce öğrencimiz var. Bu yurdu bu ihtiyaç sahiplerine tahsis etmiyorsun. Kime tahsis ediyorsun? Hayrat Öğrenci Vakfı! Kimdir bu dernek? İstanbul merkezli bir dernek, internet sitesinde bir başkan ve bir cep telefonu yazıyor. Karar geçerse iptali için yargıya başvuracağız.”

“DEVLETİN MALI DENİZ DEĞİL”

8 milyon liralık binanın kamu kaynağı ile yapıldığını belirten CHP’li Ertürk, “O yurt, başkanın dedesinden kalmadı. Devletin malı deniz değil. Yoksul öğrenciler kalsın” dedi.