7 TİP'linin katillerinden Haluk Kırcı: Amerika'nın çıkarları Türkiye'nin de çıkarlarıydı

Ankara'da 1978 yılında 7 TİP'li genci katledenlerden biri olan Haluk Kırcı, o dönem bir "savaş" verdiklerini ve kendisinin de işlediği cinayetlerden ötürü "katil" olarak görmediğini söyledi.

7 TİP'linin katillerinden Haluk Kırcı: Amerika'nın çıkarları Türkiye'nin de çıkarlarıydı

Ankara’nın Bahçelievler semtinde 1978 yılında Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin katledilmesinin sorumlularından ülkücü faşist Haluk Kırcı, Haber Global televizyonunda “konuk” edildi.

Kırcı 7 gencin katledilmesinin  ‘katliam’ olmadığını, ‘ülkücülerin intikamı’ olduğunu söyledi.

Kırcı, “Katliamı neden gerçekleştirdiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye’de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde 5 işçi Ülkücü diye öldürüldü. Adanada 5 tane Ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik.”

O dönem bir “savaş” verdiklerini ve kendisinin de işlediği cinayetlerden ötürü “katil” olarak görmediğini söyleyen Kırcı, MHP olarak o dönem ABD emperyalizmine verdikleri hizmeti de “Amerika’nın sizi kullandığını düşündünüz mü?” sorusu üzerine itiraf etti. “Bir ideolojik cephe var. Bu cephenin alt katmanları üst katmanları var. Bu katmanın içinde biz ortalarda bir yerdeyiz” diyen Kırcı, “Onun neticesinde Türkiye’de bir yapılanma vardı. Soğuk Savaş vardı, siz de bir taraftasınız. Amerika’nın çıkarları Türkiye’nin de çıkarlarını gözetiyordu.” ifadelerini kullandı.