7 ilde 'Kobani olayları' operasyonu

Gözaltı kararı verilenler arasında HDP'li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri de yer alıyor.

7 ilde 'Kobani olayları' operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014’te düzenlenen “Kobani eylemlerine” ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi.

Gözaltı kararı verilenler arasında HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyeleri de yer alıyor. Eski HDP’li milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in hakkında gözaltı kararı verilenler arasında olduğu bildiriliyor.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, HDP RTÜK Üyesi Ali Ürküt, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür, HDP eski MYK Üyesi Can Memiş de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, evlerine düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı.

Eski HDP Milletvekili Altan Tan da gözaltına alındığını sosyal medya hesabından, “Şuan Diyarbakır’daki evimden Ankara’ya götürülmek üzere göz altına alınıyorum. Evimde de arama yapılıyor” ifadeleriyle duyurdu.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan HDP eski milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, Aksaray’da kaldığı otelde gözaltına alındı.

HDP’DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi (HDP), operasyon ve gözaltılara ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Yapılan paylaşımda, “Partimize karşı bu sabah başlatılan intikam saldırısının kararı dün yapılan MGK toplantısında, savcının Saray’daki düğün töreninde alınmıştır. AKP-MHP bloğu kaybettikçe muhalefeti tasfiye etmeye çalışıyor. HDP sizin darbelerinize boyun eğmedi, eğmeyecek” denildi.