694 yurttaşın karantina süreci doldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 6 ülkeden Türkiye’ye getirilerek karantinaya alınan 694 yurttaşın karantina süreci doldu.

694 yurttaşın karantina süreci doldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlarda tutulan insanlar karantina sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderildi.

Virüs en yüksek düzeye çıkmadan önce, Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen umreciler tartışma yaratmış; tedbir alınmadan memleketlerine gönderilmişti.

AKP ve Diyanet sonradan salgının ciddiyetini anlayarak, KYK yurtlarında tedbiren 14 gün boyunca umrecileri karantina altına almaya başlatmıştı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Moritanya ve Senegal’den getirilen vatandaşlar Düzce’de, Suudi Arabistan’dan getirilenler Iğdır’da, Somali ve Cibuti’den getirilenler Nevşehir’de ve Etiyopya’dan getirilen vatandaşlar da Kayseri’de karantina altına alınmıştı. Bugün bu illerde karantinaya alınan yurttaşların karantina süresi doldu.

Moritanya ve Senegal’den Türkiye’ye getirilerek Düzce’deki yurtlarda karantinaya alınan 159, Suudi Arabistan’dan tahliye edilerek Iğdır’a getirilen 169, Somali ve Cibuti’den Nevşehir’e getirilen 123 kişi ve Etiyopya’dan Kayseri’ye getirilen 243 vatandaş bugün 14 günlük karantina sürelerinin dolmasının ardından memleketlerine uğurlandı.