"65 yaş üstüne hafta sonu sokağa çıkma izni geliyor"

65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağının hafta sonları 3 saatliğine 'izin' çıkabilir. 65 yaş üstü, maske ve mesafe kuralına uyup yürüyüş yapabilecek.

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 11 Mart günü Türkiye’ye sıçradı ve o günden bu yana Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline geldi. Koronavirüs tedbirleri  kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Türkiye’de son yapılan nüfus sayımına göre 65 yaş ve üzeri 7 milyon 550 bin kişi yaşıyor. Bu kişilere 21 Mart itibariyle uygulanan sokağa çıkma yasağı yaklaşık bir aydır uygulanıyor.

Konu ile ilgili bir öneride bulunan Halk Sağlığı Uzmanları, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı vesilesi ile bu yaş grubu için kontrollü olarak sokağa çıkmalarının sağlanması gerektiği önerisinde bulunuyordu.

Hürriyet‘ten Nuray Babacan‘ın haberine göre; Kamuoyunda da bu konuda oluşan talepler doğrultusunda, 65 yaş üstüne, sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları izin verilmesi planlanıyor. Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek.