60 yaş üstü yurttaşların ücretsiz seyahat hakkına kısıtlama geliyor

60 yaş üstü yurttaşlardan ulaşımın yoğun olduğu saatlerde tam bilet parası alınacak.

60 yaş üstü yurttaşların ücretsiz seyahat hakkına kısıtlama geliyor

AKP’nin yakın zamanda Meclise sunmaya hazırlandığı yerel yönetimler düzenleme taslağında, 60 yaş üstü yurttaşların ulaşımın yoğun olduğu saatlerde tam bilet parası ödemesi önerisine de yer verdi.

Belediyelere ve demiryollarına ait şehir içi toplu taşıma araçlarından indirimli ya da ücretsiz yararlanan 60 yaş ve üstü yurttaşların, mesai başlangıcı ve bitişi sebebiyle ulaşımda yoğunluğun yaşandığı saatlerde bilet parası ödemelerini zorunlu hale sokacak bir yasa taslağı gündemde.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, AKP tarafından hazırlanan yerel yönetimler düzenleme taslağında, 60 yaş üstü yurttaşların şehir içi ulaşımında kısmi olarak ücret ödemesi önerisi var. Aynı taslak, emlak vergisine, çöp vergisine ve dolayısıyla su faturalarına büyük zamlar getirecek olması ile de haber olmuştu.

Yakın bir zamanda Meclise sunulması beklenen taslak düzenlemenin yasalaşması halinde, mesai başlangıç ve bitiş saatlerine yakın saatlerde 60 ve üstü yaştaki yurttaşlar, belediyelerin ve demiryollarının ulaşım araçlarına binerken tam bilet parası ödeyecek.

TÜİK’e göre ülkede 60-64 yaş arasında 3 milyon 446 bin, 65 yaş üstünde ise 7 milyon 186 bin olmak üzere bu uygulamadan etkilenecek toplam 10 milyon 632 bin yurttaş bulunuyor.