'6-7 yıl önceki tweetler için dava açılacaksa...'

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nın cezasının onanmış olması sonrası, "6-7 yıl önceki tweetler için dava açılacaksa iktidara mensup kişilere açılacak davalar çok değişik sonuçlar doğurabilir" dedi.

'6-7 yıl önceki tweetler için dava açılacaksa...'

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun geçmiş yıllarda attığı tweet’ler nedeniyle aldığı 9 yıl 8 aylık hapis cezasını yorumladı.

Dosyanın içeriği ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını ifade eden Durakoğlu, “Eğer gerçekten bu ülkede, 6-7 yıl önce atılan tweetler nedeniyle dava açılacaksa… Siyasal iktidara mensup kişilere açılacak davaların çoğu, çok değişik sonuçlar doğurabilir” dedi.

AKP döneminde yaşanan “çözüm süreci” ile 17-25 Aralık sürecini hatırlatan Durakoğlu, zaman aşımı tartışması bir yana böyle bir davanın açılabilmesi konusunda ortaya çıkabilecek tablonun farklı sonuçlar doğurabileceğini belirterek, “İfade hürriyeti bakımından Türkiye’de çok ciddi bir sıkıntı var. Özellikle sosyal medyada bir ifadenin ortaya çıkması, bir ifadenin retweetlenmesi ya da beğenisi dahi ifade hürriyetini biraz daha geriye götüren bir noktaya götürüyor” dedi.