590 bin ailenin doğal gazı borçtan dolayı kesildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye genelinde eylül ayı sonu itibariyle kesilen 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından 592 bin 523'ünün ödenemediğini bildirdi.

590 bin ailenin doğal gazı borçtan dolayı kesildi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın soru önergesine yanıt verdi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından verilen yanıtta borcundan dolayı Türkiye genelinde 590 bin, Bursa’da 34 bin ailenin doğal gazının kesik olduğu açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye genelinde eylül ayı sonu itibariyle kesilen 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından 592 bin 523’ünün ödenemediğini bildirdi.

Dönmez, yine eylül sonu itibariyle Bursa’da kesilen 5 milyon 414 bin 737 faturadan 34 bin 112’sinin ödenmediğini ve doğal gazlarının kesildiğini belirtti.

Faturaların toplamda ne kadar olduğuna yönelik soruyu ise yanıtlamadı.

Aydın, “Pandemi yasaklarının yeniden başlamasıyla evde kalma sürelerinin uzaması ve kış koşullarının giderek sertleşmesiyle artacak doğal gaz kullanımı vatandaşımızın borcunun üzerine borç ekleyecek. Bu vatandaşlarımız açısından sürdürülebilir değil. Hükümetin bir an önce doğal gaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar atması ve vatandaşlarımızın bu konudan doğan mağduriyetlerini gidermesi gerekmektedir” diye konuştu.