35 gündür yeni vakaya rastlanmayan Bingöl'de virüs alarmı: İl dışından gelenler bulaştırdı

Seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte şehirler arası dolaşımın artmasıyla birlikte bir aydır virüse rastlanmayan Bingöl'de de yeni vakalara rastlandı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, il dışından gelenlerin ailelerine virüs bulaştırdığını açıkladı.

35 gündür yeni vakaya rastlanmayan Bingöl'de virüs alarmı: İl dışından gelenler bulaştırdı

Bingöl’de 35 gün sonra korona virüsü vakasına rastlandı. Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, il dışından gelenlerin ailelerine virüs bulaştırdığını açıkladı.

Gündoğdu yaptığı açıklamada, il genelinde yaklaşık 35 gün korona virüsü tespit edilmediğini ancak durumun değiştiğini aktardı. Gündoğdu, “Şehir dışından gelen birkaç kişinin testinin pozitif çıkmasıyla yeni vakalar görüldü. Testleri pozitif çıkanlar ile temasta bulunduğu kişiler filyasyon ekiplerince kontrol altına alındı. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur” dedi.

Gündoğdu, tedbirlere uyulmasının önemine işaret ederek, “Özellikle 1,5 metre kuralına uyulması ve maske takılması çok önemli” ifadesini kullandı.